neljapäev, 26. jaanuar 2017

Meeleolukas laadapäev ja meisterdamistuba

Ühel sügisõhtul täitus meie lasteaed sigina ja saginaga. Kuskil toimetasid agarad isad ja ka mõned emad, pakkudes põnevaid küpsetisi ja vahvaid meisterdusi. Nimelt toimus juba traditsiooniks saanud Männi Lasteaia isadepäeva laat. Sellega väärtustatakse peretraditsioone ja antakse lastele ja vanematele võimalus erinevates töötubades ja tegevustes koos tegutseda ja rõõmu tunda.

Laadapäeval osalejad said toetada oma ostudega „Märka ja aita fondi“ ja anda oma panuse ka rühma elu elavdamiseks. Lapsed ja vanemad said istuda kohvikus ja aja maha võtta, teha näomaalinguid, tantsida lõbusas diskotoas ja meisterdada.

Meisterdamistuba oli kujundatud Krõlli rühmas. Toa perenaised Anneli, Maret ja Kadi pakkusid erinevaid käelisi tegevusi nii lastele kui vanematele. Valida oli seoses mardipäevaga mardimaskide valmistamine, võtmehoidjate meisterdamine ja puuratastele põletamine.

Viimane tegevus oli väga popp isade ja vanaisade seas. Emadele meeldis kaunistada mardimaske ja meisterdada koos perega võtmehoidjaid kingituseks.

Pidev melu ja mõnus õhtupoolik möödusid märkamatult. Lapsed tundsid rõõmu koos vanematega tegutsemisest ja õpetajad said näha erinevaid emotsioone ja tundepuhanguid, mida lapsed vanematele tekitasid. Loodame, et see tore traditsioon ka järgmisel aastal jätkub.