neljapäev, 26. jaanuar 2017

Krõllikeste esimene aasta

Krõlli rühm alustas sügisel 2-3 aastaste lastega. Pikk kohanemisperiood möödas, võtsime ette esimese pikema jalutuskäigu.

Sügise saabudes otsustasime minna lastega otsima kastanipuud, mis asub lasteaia territooriumilt pisut eemal. Lapsed said selga toredad neoonvestid ja algas meie esimene matk. Õpetajad otsustasid algul jalutada ümber maja, et veenduda, kas lapsed saavad hakkama. Selgus kohe, et lapsed olid tublid ja tegime värava lahti ja küll need lapsed siis imestasid – mis nüüd toimub? Siiamaani sai väravast välja ju ainult koos isa või emaga.

Kastanipuu ootas meid. Pakkus meile kauneid lehti ja okkalisi ja siledaid kastanimunasid. Kaasavõetud ämbrid said kuhjaga täis. Jooksime ja hullasime ümber puu ja jalutasime tagasi lasteaeda. Kastanimunadega on nüüd põnev erinevaid mänge mängida ja oma loovust arendada.

Krõlli rühma õpetajad tahavad sel õppeaastal laste tähelepanu suunata erinevate puude tundmaõppimisele. Alustasime sügisel kastanipuuga, aga jõulude saabudes jätkasime kuusepuuga. Henri isa kinkis rühmale kauni jõulupuu, mida koos lastega kaunistasime ja hoolitsesime, et ta juua saaks. Kolmekuningapäeval võtsime koos ehted maha ja viisime kuuse terve rühmaga kasutatud kuuskede platsile. Lapsed said teada, mis nende kuuskedega hiljem tehakse.

Kevadel on plaanis matk kasepuud otsima. Läbi nende tegevuste püüame lastes äratada huvi ümbritseva looduse vastu, panna neid märkama erinevaid puid, arendada uurimis- ja vaatlemisoskust. Väikelaps on uudishimulik ja aldis kõike pakutut kogema.