kolmapäev, 8. veebruar 2017

Tamsalu Krõlli Lasteaia külastamine

«Mu lapsepõlv on rõõmuaeg, kus päevad täis on tegemist
ja kui ma täitsa suureks saan, siis taipan - oli parim aeg see vist.»

23. novembril 2016 külastasid Tallinna Männi Lasteaia tublimad õpetajad Tamsalu Krõlli Lasteaeda. Meiega olid kaasas koostööpartnerid Tallinna Memme Musi ning Tallinna Paekaare Lasteaiast.

Minu jaoks oli see ainulaadne päev, sest tegemist on minu lapsepõlve lasteaiaga. Seal ma veetsin oma parimad lapsepõlveaastad. Päevakava oli väga tihe ja sisukas. Meid ootas pidulik vastuvõtt lasteaia saalis. Sellel päeval tähistati Kadripäeva ning meid ootasid juba väikesed kadrisandid. Hallis hommikus mõjusid lumivalged tegelased meeliülendavalt. Nad keerlesid ja pöörlesid oma mängudes, jagasid tarkusi ning vedasid meie õpetajaid endaga kaasa. Oli laulu, tralli ja lõbusaid mänge. Mõned esinemised olid nii südamlikud, et võtsid pisara silmanurka. Lasteaia ekskursioon oli samuti huvitav, kõik rühmad olid omanäolised ning hästi avarad. Külastades rühmi oli näha kui palju õpetajad on meisterdanud lastega põnevaid ning omanäolisi õppemänge.
Tamsalu Krõlli Lasteaia direktor Viiu Uudam rääkis veidi maja ajaloost ja traditsioonidest ning õppealajuhataja Maret Kivi tutvustas meile oma lasteaia eripärast lähtuvalt õuesõppe tegevuste rakendamist. Rohkesti jagati praktilisi kogemusi, tutvustati valminud teemakohast õppevara ning diskuteeriti teatud teemade läbiviimise metoodika osas. Tamsalu Krõlli Lasteaed on loonud lähedal oleva metsa alla õpperaja, kus toimuvad loodusvaatlused, et saada uusi teadmisi koos väiksema grupiga tegutsedes. Juba lasteaias räägitakse lastele kodukoha loodusest kui erilisest väärtusest. Eriti hästi tulevad keskkonnaalased tegevused lastega välja siis, kui õpetajal endal on siiras huvi looduses toimuva osas. Eeskuju on kõige parem õpetaja. Tore oli kohtuda inimestega, kellega saime lähemalt tuttavaks selle toreda päeva jooksul. Vahetasime kogemusi ning jagasime ka infot oma lasteaia tegemiste kohta. Ootame põnevusega juba järgmist kohtumist, et tutvustada neile meie lasteaeda.

Vaata pilte siin.

Svetlana Põldes
Tallinna Männi Lasteaia õppealajuhataja