neljapäev, 8. detsember 2016

Väikeste sipelgate vahvad tegemised

Sipelgatel on esimene lasteaia-aasta. Vaatamata sellele on Sipelgate rühma lapsed väga tegusad ja ettevõtlikud. Lapsed on väga pisikesed ja mida pisem laps, seda suurem rõõm vanemaks saada. Sünnipäevade tähistamiseks on igale lapsele kingituseks väikene sipelgapill. See idee sündis rühma meeskonna koostööna ja vormi andis sipelgapillile meie õpetajaabi Kadi.☺

Tähtpäevad on meile olulised. Leivanädalat tähistasime vanematega koostööd tehes. Esmaspäevaks olid lapsed vanemate abiga valmistanud lõbusad võileivad, mis maitsesid oi-oi kui hästi.

Leivanädala lõpetasime küpsetamisega. Nagu üks korralik küpsetamise värk käib, läksime selleks kööki, lapsed rullisid tainast ja kaunistasid oma küpsised rosinate ja kaneelisuhkruga. Täiesti uskumatu kui osavad lapsed selles asjas on. Tõelised küpsetajad, tundub, et taignaga möllamine ei ole neile võõras. Seni kuni küpsised ahjus tähistasime Merlyni sünnipäeva. Kui küpsised valmis ja jahtunud, siis pakkisime need sisse ja iga laps sai oma küpsetise koju viia.












Isadepäeva tähistasime väikese pereõhtuga, kus lapsed koos vanematega valmistasid oma issile kaarti. Õpetaja Leen näitas ja seletas, kuidas käib liivatrükk. Ja inimesed lasid oma fantaasial lennata ning valmisid imeilusad isadepäeva kaardid. Õhtu lõpetamiseks oli Jakobi ema küpsetatud koogi söömine ja muidugi ei puudunud ka mäng koos vanematega rühmatoas. Veetsime koos hästi toreda, rahuliku ja mõnusa õhtu. ☺
 

Selle aasta viimaseks ühiseks ürituseks oli jõulupidu, mis sai peetud oma rühmas. Selleks pidulikuks hetkeks valmistasid lapsed koos vanematega kodus ise ehted. Kuusepuu sai ühiselt ehitud ning nägi välja väga uhke! Sel aastal olid päkapikud nalja teinud ning laste pakid ära peitnud, mille õnneks peale laulmist koos muusikaõpetaja Kerli ja vanematega mõninga otsimise peale üles leidsime. Niiviisi saidki pakid oma õige omaniku! Peale pidulikku osa veel sõime-jõime ning lapsed mängisid oma uute ja vanade mänguasjadega. Meie jõulupidu oli tore ja koduse tundega.
Fotod - pilte veel siin: Leen Sarapuu, Svetlana Põldes, Kadi Mugur-Lumiste ja Marika Pukk