kolmapäev, 26. oktoober 2016

Õuesõppepäev Löwenruh pargis

Terviseedenduse naiskonnale meeldib korraldada ühiseid ürituse. Meie eesmärk on liita kogu lasteaed, läbi liikumise, naeru ja rõõmu. Liikumine ja naer on ju mõlemad tervisele väga kasulikud. Nii sai ka sellel sügisel. Vaata ka pilte siin.

Meil oli pargis plaanitud 6 vahvat tegevust, mis nõudsid natuke ajude ragistamist ja ka kiiret jooksusammu:

• Lehevaip

Seal said lapsed erinevat värvi puulehtedest, mis pargis leidus põneva vaiba kokku panna. Natuke pidi ka matemaatilisi oskusi kasutama, iga laps pidi 10 lehte vaiba jaoks korjama. Siin punktis aitas lapsi meie tubli ja asjalik majandusjuhataja Lembe ning tagasihoidlik kuid edasipüüdlik õppealajuhataja Svetlana.

• Leia leht ja vili

Siin pidid lapsed kokku viima puulehe ja vilja, mis selle puu otsas kasvab. Valikus olid kastan, vaher, tamm, pihlakas. Selles punktis oli lastel abiks Jänku rühma õpetaja, armas Kaidi.

• Leia numbrile vastav arv esemeid

Siin punktis pidid lapsed olema leidlikud, tegema koostööd ja kasutama taaskord oma matemaatika teadmisi. Lastel oli vaja tuua numbrite 1-5 alla teatud arv esemeid. Iga numbri all pidid olema erinevad asjad, seega oli vaja teha koostööd. Siin punktis abistas lapsi Pipi rühma õpetaja, südamlik Kairi.

• Täpsusvisked

Tõsiselt keskendumist vajav tegevuspunkt. Seda lapsed ka olid. Lapsed pidid palli liivaämbrisse viskama. See tekitas elevust ja lapsed elasid üksteisele kaasa. Siin said lapsed abi Oravakese rühma õpetajalt, sõbralikult Triinult ja muusikaõpetaja Kerlilt, kes on alati rõõmsameelne ja tegus.

• Harjutused vahtrapuu all

Siin oli vaja piisavalt võhma, prääksumis- ja loendamisoskust. Lapsed pidi jooksma ühe puu alt teise juurde ja tegema 3 prääksuga kükki. Laste põsed said roosaks ja pargis olnud pardid kuulsid ka inimese prääksumist. Siin punktis ergutas lapsi Sipelgate rühma õpetaja, asjalik Marika.

• Otsi seeni

Siin said lapsed veel hilissügiselgi seeni otsida. Valikus olid korkidest ise meisterdatud kärbseseened, puravikud ja veel teisigi liike. “Seened“ oli murule puistatud ning ootasid leidmist. Korvid täitusid kiirelt, kuna lastel on teravad silmad. Viimased “seenekesed” leiti koostööd tehes. Selles punktis abistas lapsi Krõlli rühma õpetaja, andekas Anneli.

Pärast tegevusi pidasime rõõmsalt piknikku. Lastel oli hea isu ja sõbralikult jagati omavahel kõike head ja paremat. Meie meeskonna eesmärk sai selle üritusega täidetud. Oleme tänulikud kõikide rühmade õpetajatele kes parki tulid. Aitäh!